Tiszadada község honlapja

EFOP-1.5.3-16-2017-00086

Tiszadada Község Önkormányzata ismételten nyertes pályázatról számolhat be.  Az EFOP- 1.5.3-16-2017-00086 azonosítószámú, Együtt a humán szolgáltatás fejlesztésért című pályázat keretében megvalósításra került a Tiszadadai Nyitnikék Óvodában és a Tiszadadai Holló László Általános Iskolában egy logopédus szakember részidős foglalkoztatása, aki már megkezdte a gyermekek állapotának felmérését és beszédhibáinak javítását.

Tiszadada Község honlapja (www.tiszadada.hu) akadálymentesített lett, így a gyengénlátók is könnyebben tájékozódhatnak.  Az akadálymentesített verzió bármilyen eszközről elérhető. A honlapon a jobb felső sarokban lévő fekete-sárga jelre kattintva válthatjuk át a nézetet.

Minden hónapban a honlapra tájékoztatást töltünk fel a pályázattal kapcsolatosan, mivel szakember bevonására is lehetőséget kaptunk.  Ezáltal a lakosság tájékoztatást kap az új szolgáltatások eléréséről, a pályázat keretében megvalósuló programokról.

A fiatalság körében ifjúsági klub alakult a Tiszadadai Holló László Általános Iskolában, melynek célja, hogy a résztvevők hasznosan töltsék a nyári szünetet, és esélyt kínáljanak a kulturált környezetben való szabadidős tevékenységekre, illetve új közösségek kialakítására, közösségépítésére. Kézműves foglalkozások keretében a kreativitást, a kézügyességet is fejlesztjük. Honismereti kirándulást szervezünk a klub tagjai számára.

 

A pályázatban lehetőség adódott helyi Falubusz használatára, amit alternatív közlekedési lehetőségként bevontunk a lakosság ingyenes szállítása érdekében. A kisbuszaink lehetőséget teremtenek, hogy azokra a településekre is eljuthassanak lakosaink, melyre a helyi közlekedés nem ad módot, vagy az odajutás igen nehézkes. A júniusi hónapban éltünk is a lehetőséggel és ingyenesen szállítottuk el lakosainkat kisbuszunkkal Nyíregyházára mammográphiai vizsgálatra. A projekt kapcsán három éven keresztül lehetőséget biztosítunk kisebb csoportok szállítására, előre egyeztetett szűrővizsgálatokra.

Július hóban is megtartotta foglalkozásait a logopédiai szakember mind a Tiszadadai Holló László Általános Iskolában, mind a Tiszadadai Nyitnikék Óvodában. Az órák alatt a gyermekek beszédkészsége fejlődést mutat, szépen haladnak.  A nyári szünet ellenére is sok gyermek vett részt a foglalkozásokon.

A pályázat keretén belül indított Ifjúsági klubba szép számmal járnak a gyerekek. Változatos programokkal, érdekes feladatokkal segítik a fiatalok hasznos időtöltését. Minden hónapban más- más témákkal várják az érdeklődőket.

 

Örömmel értesítjük a kedves szülőket/törvényes képviselőket, hogy szeptemberi kezdéssel ingyenes néptánc oktatás veszi kezdetét a Tiszadadai Holló László Általános Iskolában. Szabó Péterné személyében az érdeklődő gyermekek színvonalas oktatásban részesülhetnek.  Jelentkezni, valamint érdeklődni a Tiszadadai Holló László Általános Iskolában lehet. Szeretettel várunk mindenkit!

 

Szeptember hónapban elindult a Néptánc oktatás Szabó Péterné vezetésével. Mivel a felsőbb osztályos tanulóknak már van külön néptánc órája, most az alsóbb évesek is megismerkedhetnek a hagyományainkkal, népi táncművészetünkkel. A pályázat keretén belül lehetőségünk nyílt Gyógypedagógus foglalkoztatására. Húri Jánosné az Általános Iskolában és az Óvodában tartja a foglalkozásokat, a fejlesztésre járó gyerekeknek.

 

 

 

 

 

 

 

 

A pályázat keretén belül lehetőségünk nyílt Gyógytornász foglalkoztatására.

 Gedeon Szilvia, a Tiszadadai Gondozási Központban megkezdte a betegek gyógytornáját, ezen kívül az Általános Iskolában és az Óvodában is beépítették a testnevelés órába a mozdulatsorokat. 

A lakosság számára minden hétfőn, (megbeszélés alapján, szerdán is) délután 17:00-tól az iskola tornatermében általános gyógytorna foglalkozás működik, szép számmal járnak az érdeklődők.

 A foglalkozás az Önkormányzati Pályázat jóvoltából ingyenes.