EFOP beszámoló 2018

A fiatalság körében ifjúsági klub alakult a Tiszadadai Holló László Általános Iskolában, melynek célja, hogy a résztvevők hasznosan töltsék a nyári szünetet, és esélyt kínáljanak a kulturált környezetben való szabadidős tevékenységekre, illetve új közösségek kialakítására, közösségépítésére. Kézműves foglalkozások keretében a kreativitást, a kézügyességet is fejlesztjük. Honismereti kirándulást szervezünk a klub tagjai számára.

 

A pályázatban lehetőség adódott helyi Falubusz használatára, amit alternatív közlekedési lehetőségként bevontunk a lakosság ingyenes szállítása érdekében. A kisbuszaink lehetőséget teremtenek, hogy azokra a településekre is eljuthassanak lakosaink, melyre a helyi közlekedés nem ad módot, vagy az odajutás igen nehézkes. A júniusi hónapban éltünk is a lehetőséggel és ingyenesen szállítottuk el lakosainkat kisbuszunkkal Nyíregyházára mammográphiai vizsgálatra. A projekt kapcsán három éven keresztül lehetőséget biztosítunk kisebb csoportok szállítására, előre egyeztetett szűrővizsgálatokra.

Július hóban is megtartotta foglalkozásait a logopédiai szakember mind a Tiszadadai Holló László Általános Iskolában, mind a Tiszadadai Nyitnikék Óvodában. Az órák alatt a gyermekek beszédkészsége fejlődést mutat, szépen haladnak.  A nyári szünet ellenére is sok gyermek vett részt a foglalkozásokon.

A pályázat keretén belül indított Ifjúsági klubba szép számmal járnak a gyerekek. Változatos programokkal, érdekes feladatokkal segítik a fiatalok hasznos időtöltését. Minden hónapban más- más témákkal várják az érdeklődőket.

 

Örömmel értesítjük a kedves szülőket/törvényes képviselőket, hogy szeptemberi kezdéssel ingyenes néptánc oktatás veszi kezdetét a Tiszadadai Holló László Általános Iskolában. Szabó Péterné személyében az érdeklődő gyermekek színvonalas oktatásban részesülhetnek.  Jelentkezni, valamint érdeklődni a Tiszadadai Holló László Általános Iskolában lehet. Szeretettel várunk mindenkit!

 

Szeptember hónapban elindult a Néptánc oktatás Szabó Péterné vezetésével. Mivel a felsőbb osztályos tanulóknak már van külön néptánc órája, most az alsóbb évesek is megismerkedhetnek a hagyományainkkal, népi táncművészetünkkel. A pályázat keretén belül lehetőségünk nyílt Gyógypedagógus foglalkoztatására. Húri Jánosné az Általános Iskolában és az Óvodában tartja a foglalkozásokat, a fejlesztésre járó gyerekeknek.

 

 

 

 

 

 

 

 

A pályázat keretén belül lehetőségünk nyílt Gyógytornász foglalkoztatására.

Gedeon Szilvia, a Tiszadadai Gondozási Központban megkezdte a betegek gyógytornáját, ezen kívül az Általános Iskolában és az Óvodában is beépítették a testnevelés órába a mozdulatsorokat.

A lakosság számára minden hétfőn, (megbeszélés alapján, szerdán is) délután 17:00-tól az iskola tornatermében általános gyógytorna foglalkozás működik, szép számmal járnak az érdeklődők.

A foglalkozás az Önkormányzati Pályázat jóvoltából ingyenes.

Magyar Falu Program logó

Oldal látogatottsága

015153
Users Last 7 days : 110
Total views : 30825