TOP-1.4.1-15-SB1-2016-00014 „Tiszadadai Nyitnikék Óvoda komplex fejlesztése”

Tiszadada Község Önkormányzata pályázatot nyújtott be a TOP-1.4.1-15 kódszámú A foglalkoztatás és az életminőség javítása, családbarát, munkába állást segítő intézmények, közszolgáltatások fejlesztése tárgyú pályázati felhívásra.

A TOP-1.4.1-15-SB1-2016-00014 azonosítószámmal, Tiszadadai Nyitnikék Óvoda komplex fejlesztése címmel nyilvántartott támogatási kérelmet a Magyar Államkincstár Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Igazgatóságának vezetője 2017. szeptember 8. napján 45 417 238.- Ft összegű támogatásra érdemesnek ítélte meg, melyhez a 100 %-os támogatási intenzitásnak köszönhetően az Önkormányzatnak nem szükséges saját erővel hozzájárulnia. A támogatási szerződés 2017. október 10. napján hatályba lépett.

Tiszadada Község Önkormányzata a Nyitnikék Óvoda felújítását és átalakítását tervezi fejleszteni az óvodai ellátás javítása és az óvodai szolgáltatások minőségi fejlesztése, a hátrányos helyzetű gyerekek ismeretének bővítése céljából az alábbiak szerint:

  1. épület belső felújítása, átalakítása és energetikai korszerűsítése,
  2. torna szoba felújítása
  3. udvar- játszóudvar felújítása, mini KRESZ pálya építése,
  4. eszközbeszerzés (bútorok, egyéb berendezési tárgyak, informatikai eszközök)

A fejlesztést az önkormányzat a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Önkormányzati Hivatallal konzorciumi együttműködés keretében valósítja meg.

A projekt általános célja Tiszadada településen – a projektben meghatározott tevékenységen keresztül – az óvodai ellátás infrastruktúrájának fejlesztése, különösen a hátrányos helyzetű gyermekek minél korábbi életkorban történő megsegítése.

Az Intézmény infrastrukturális fejlesztése, ezen belül átalakítás, udvar, játszóudvar felújítása, szabadidős programoknak lehetőséget biztosító terek fejlesztése valósul meg a projekt keretében.

A Tiszadada Hősök tere 9. szám alatti, 878 hrsz-ú ingatlanon található „Nyitnikék Óvoda” épülete a 2000-es években épült, és jelenleg önkormányzati tulajdonban van. Az épület használatban, elfogadható állapotban van, külső állagmegóvás és külső felújítás történt az épületen, de a belső kialakítás idejétmúlt, funkcionálisan nem optimális, mindenképp felújításra szorul.

A foglalkoztatók burkolatai kopottak, elavultak, a festések kopottak, felújítandók. A teraszok burkolata felfagyott, töredezett, hiányos, mindenképp felújítandó. A vizesblokkok kialakítása megfelelő, felújítást nem igényelnek, kivétel a személyzeti öltöző, amely jelenleg nagyon kicsi. A személyzeti öltöző mellett található iroda, elkülönítő kicsi alapterületű, viszont az előtér feleslegesen nagy, ezért válaszfal áthelyezésekkel a helyiségek optimalizálhatók. Az épülethez nincs kialakítva raktározási lehetőség, ezért az egyes „épületbeugrókban” célszerű kialakítani fedett, oldalról nyitott raktárokat, könnyűszerkezetes, faszerkezetű kialakítással. A külső akadálymentesítés nincs megoldva az épületben, így a megfelelő lejtésű rámpához korlát kerül elhelyezésre. A belső akadálymentesítés részben megoldott, a nyílászárók megfelelők, azonban szerkezetileg-technikailag nincs lehetőség az akadálymentes mosdó kialakítására, így projektarányos akadálymentesítés történik. Felújítandók az épületvillamossági szerelvények, kapcsolók, lámpák, illetve szükséges beépíteni egy kondenzációs kazánt a korszerűbb energiafelhasználás érdekében. Az épület környezete, udvara felújításra, frissítésre szorul, ezért térkövezés, kerítés építés, parkosítás történik.

A beruházás során eszközbeszerzések is történnek.
Szabadtéri játékok közül hatfunkciós mászótorony, mókuskerék forgódobbal, homokozó takaró, rugós kutya, dobd és kapd, homokozó asztal, erdei rönkházikó, filagória, óriás kukás autó, építőkocka, rugalmas építőkocka, közlekedési tábla készlet, tricikli, kismotor, roller, futóbicikli kerül beszerzésre.
Informatikai és egyéb technikai eszközök közül szükséges Dell Inspiron notebook, Samsung led tv+ monitor, Soundking hangosítási rendszer.

Az átalakítás során megépítésre kerülő új helységek bútorzattal való felszerelésére és a meglévő, kopottak cserélésére a következőket vásárolja meg az önkormányzat: öltöző szekrény 6 személyes, öltöző szekrény 5 személyes, öltöző szekrény 4 személyes, pohártartó, száraz-nedves porszívó, irodai asztal, irodai zárható komód, forgószék, irodai szekrény, ovális irodai asztal, szék, állófogas, nevelő irodai asztal, törölköző tartó, sötétítő függöny 220x230cm, sötétítő függöny 110x300cm, vízálló terítő, textil terítő.

A tornaterem további fejlesztéséhez szükséges nagy kombinált mászó, mechanikus metronóm, tornaszőnyeg, fittness gumilap, labdafogó háló, ami így igényesebb és biztonságosabb játszóteret biztosítana a gyermekek részére, az új eszközök beszerzésével pedig a foglalkozások is biztonságosabbá és színesebbé válnának.

A projekt előrehaladásáról folyamatos tájékoztatást adunk.

A kedvezményezett neve és elérhetősége:
Tiszadada Község Önkormányzata
4455 Tiszadada Kossuth tér 1.
Tel: 42/240-537

Magyar Falu Program logó

Oldal látogatottsága

015154
Users Last 7 days : 111
Total views : 30826