A század elején a községben két felekezeti iskola működött.

Egy tanulócsoportot pedig a községhez tartozó Kálvinháza tanyán képeztek. A református iskola három, a katolikus pedig két tanteremből állt. A húszas évek elején még nádtetős volt az iskola. A Kálvinháza tanya és iskolája a 70-es évek közepén szűnt meg.

1938-39-ben épült a reformátusok iskolája – a „tornyos” -, amely 1996 júniusáig szolgált iskolaként, kezdetben három, később öt tanteremmel.

A központi iskola / 6 tantermes / az 1960-as évek elején épült fel, néhány év múlva tornateremmel bővült.

1996-ban az így kibővült épület még 6 korszerű, szertárral ellátott tanteremmel gazdagodott. Ez az épület helyet ad az osztálytermeken kívül a kettősfunkciójú könyvtárnak, olvasóteremnek és számítógépes teremnek is.

2002.augusztusában felvettük Holló László nevét.

Holló László a XX. század egyik legnagyobb festője, nem községünk szülötte, nyolc nyáron át alkotott községünkben, s megörökítette a dadai tájat és embereket.

A Tiszadadán töltött nyarak emlékképei, falu – és utcarészletei, tiszta keveretlen színe legfőbb jellemzői lettek érett expresszionista stílusának.

Holló László képes volt rá, hogy a földdel és a földért küzdő ember problémáit művészete erejével egyetemes emberi kérdésekké tegye.

Tiszadada az ő személye révén került be a művészettörténetbe, s iskolánk méltón ápolja emlékét.

Minden tanévben a festő születésnapja köré szerveződik a Névadó Hete programsorozat, ahol a környező iskolák tanulóival együtt versenyeznek diákjaink. (Prózamondó verseny, körzeti rajzverseny).

Elérhetőségeink:

Tiszadadai Holló László Általános Iskola

4455 Tiszadada Kossuth tér 3. 

uh.liameerf@adadazsitaloksi

moc.liamg@aloksiadad

06(20) 569 2332

https://tiszadadaiskola.webnode.hu/

klik033633001.e-kreta.hu