Turizmus

Miért válasszam Tiszadadát? Vendégek és véleményeik arról, miért járnak Tiszadadára nyaralni, a hétvégéket itt tölteni, miért szeretnek itt lenni.
– Budapestről autópályán, másfél óra alatt, dugó nélkül elérhető.
– Itt a Tisza, a szabad strand melyben kiválóan lehet fürdeni, csónakázni, pihenni, valamint a holtág, ahol horgászati lehetőség van.
– Van kora reggeltől – késő estig nyitva tartó melegkonyhás vendéglátóhely, csárda, büfé, bolt, pékség ahol fatüzelésű kemencében készülnek a kenyerek és a péksütemények és az árak is szolidak.
– Kinek – kinek igénye szerint rendelkezésre áll magánszálláshely, erdei iskola, turistaszálló, őrzött kemping, sátorozó hely, lakókocsi beállók.
– Teljesítmény, látvány és agrotúra útvonalak haladnak keresztül a településen.
– Sportolási lehetőségek tárháza. Gyaloglás, futás és görkorcsolyázási lehetőség, nordic walking, futball, ping-pong, szabadtéri sakk, trambulin, strandröplabda, úszás, kajakozás, kenuzás / kölcsönzéssel is /.
– Látványosság, épített és természeti érték, közművelődési lehetőségek, falumúzeum, galéria, közgyűjtemények, kézműves programok, mesterség bemutatók, falusi piac.
– 1,2,3 és 4 órás községi gyalog és kerékpártúra útvonal összeállítási lehetőség.

6

2 órás gyalogtúra program: Találkozó a Közösségi Háznál, ismerkedés a község történetével. Mesterségek utcája, időszaki képzőművészeti kiállítások, ásvány – kőzet – őskövület – meteoritgyűjtemények, mamutgyűjtemény megtekintése. Református templom és székelykapu megtekintése. Csuhé és szalmafonó műhely látogatás vásárlási lehetőség. Az 1812-ben épült katolikus templom megtekintése. Érkezés a pékséghez, ahol fenséges kolbászos, fokhagymás, fatüzelésű kemencében sült kenyérlángos fogyasztására – is – lehetőség nyílik, baráti áron. Érkezés a Tisza folyóhoz, a szabad strand területére, ahol páratlanul szép természeti látvány fogadja az ide látogatókat. A túra felénél járva, annak aki megéhezett, megszomjazott, a Tiszai Öreghalász Csárda nyújt menedéket. A túra folytatásaként megtekinthetjük, a község központjában, a 200 darabot számláló Till Aran vallásos szoborgyűjteményt. Innen csak rövid sétát kell tennünk, hogy a megye leggazdagabb, Holló László Kossuth és Munkácsy – díjas festőművész művészi hagyatékát bemutató, Holló László Emlékházba érkezhessünk. Utunk során még megtekintjük a Hagyományőrző Tájházat és a holtág partja mellett visszagyalogolva érkezünk meg kiindulási pontunkra. A túra az igények függvényében bővíthető, szűkíthető, több pihenőállomás is betervezhető, valamint reggeli, ebéd, vacsora lehetőséget is bele vehető.

1 órás gyalogtúra program / indul a Közösségi Háztól, hétfőtől csütörtökig 11 és 15 órakor – (érdeklődők esetén, előzetes bejelentkezéssel) /     Találkozó a Közösségi Háznál, ismerkedés a község történetével. Mesterségek utcája, időszaki képzőművészeti kiállítások, ásvány – kőzet – őskövület – meteoritgyűjtemények, mamutgyűjtemény megtekintése. Református templom és székelykapu megtekintése. Az 1812-ben épült katolikus templom megtekintése. Innen a Till Aran vallásos szoborgyűjteménybe érkezünk.
Rövid séta után a megye leggazdagabb, Holló László Kossuth és Munkácsy – díjas festőművész művészi hagyatékát bemutató, Holló László Emlékházba érkezünk. Végül megtekintjük a Hagyományőrző Tájházat. A túra látványpontjai egységes belépővel látogathatók.
Igény esetén a programcsomag bővíthető, szűkíthető.

5 Holl+- h+íz

Holl+- L+íszl+- Eml+ękh+íz alkot+-szob+íja

A helyi közgyűjtemények meglátogatása / Hagyományőrző Tájház, Helytörténeti Gyűjtemény, Till Aran vallásos szoborgyűjtemény, Holló László Emlékház és Galéria /
500 ft/fő áron látogatható tárlatvezetéssel.
– Kisgyermekkel is van lehetőség számos időtöltésre, játszótér a központ csendes terén és a Tisza partján is található.
– A településen jó a közbiztonság, körzeti megbízotti iroda, polgárőrség is van.
– Kereskedelmi és vendéglátó egységek, orvosi, fogorvosi rendelő, egészségház, ingyenes parkolás, aszfaltozott utak, posta, autóbusz közlekedés, internet, lakossági szolgáltatások is vannak.
– A megyeszékhely személygépkocsival 30 perc alatt, autóbusszal 60 perc alatt elérhető. Tiszadadáról Nyíregyházára, valamint Polgárra, napi rendszerességgel, naponta többször van autóbusz közlekedés.
Elérhetőségeket, további információkat a honlapon talál.

Magyar Falu Program logó

Oldal látogatottsága

015153
Users Last 7 days : 110
Total views : 30825