Tájház

Tiszadada Község közművelődési színterei

T+íjh+íz - K+Âz+Âss+ęgi h+ízTájház – Közösségi Ház
Tiszadada, Nagy utca 5.
Tel: 06 20 569 3305 fax: 06 42 240-534 email: tdadakozossegihaz@citromail.hu
Községünkben, 2003-ben nyitotta meg kapuit a Tájház – Közösségi ház, mely a kulturális események, állandó és időszakos kiállítások, művelődő kisközösségek mellett, lakossági szolgáltatásokat is nyújt. Így nyitvatartási időben, térítés ellenében, a fénymásolás, szkennelés, fax küldés és fogadás, internet és számítógép használatára nyílik lehetőség. Emellett az ingyenes közkönyvtári szolgáltatás, kölcsönzés, helyben olvasás igénybevételére is lehetőség van. +şr+--olvas+- tal+ílkoz+-
2015-ben már a 81. időszakos kiállításnak adunk helyet, de gyűjtési területünkből adódóan, 10 gyűjtemény közel 4000 tárgyát lehet megtekinteni, állandó kiállítás keretében. Az egyedülálló látványosság, a Tisza-folyóból kifogott 12.000 éves szőrös mamutcsont mellett mesterségek utcája, mezőgazdaság történeti, paraszt és polgári bútorok, konyhatörténet, hadtörténeti, régészeti, zsidó, technikatörténeti és művészeti gyűjtemény is várja a látogatókat.
Nyitva tartás: H-Cs: 8-16. P:8-13.

 

Mesters+ęgek utc+íja - r+ęszlet1

 

Hagyományőrző és oktatássegítő tájház
Tiszadada, Táncsics u. 2.
2009-ben nyílt meg, s azóta is heti-havi rendszerességgel ad otthont gyermek és felnőtt, iskolai és iskolaidőn túli, valamint családi, hagyományőrző programoknak, eseményeknek. Itt valósul meg a húsvéti tojásfestő nap, a pünkösdi királyválasztás, a kalácssütő napok, a szüret, a tökös-kukoricás hagyományőrző programok a libás események és a népi betlehemezés is.

Nyitva tartás: rendezvények alkalmával, valamint előre bejelentkezés esetén

 

 

Helyt+Ârt+ęneti gy+-jtem+ęny-r+ęszlet Mesters+ęgek utc+íja - r+ęszlet A falusi konyha c+şm+- ki+íll+şt+ís

Magyar Falu Program logó

Oldal látogatottsága

015153
Users Last 7 days : 110
Total views : 30825